Al meer dan 100 schepen gelost

De grondstoffen op- en overslag zoals deze in opdracht van Vitelia Voeders is gerealiseerd, moet volledig onbemand kunnen draaien. Dit betekent echter niet dat er helemaal geen werkzaamheden uitgevoerd worden.

De medewerkers van de afdeling inkoop zijn verantwoordelijk voor de planning van de ritten met grondstoffen naar onze fabrieken. Deze planning/indeling wordt vanuit het kantoor in Oirlo gemaakt. De chauffeur krijgt vervolgens een QR-code en kan hiermee de poort in Wanssum automatisch openen en de verlading starten.

Werkzaamheden in Wanssum

Net zoals op onze productielocaties is de productiechef verantwoordelijk voor het dagelijkse reilen en zeilen. Omdat de werkzaamheden goed te combineren zijn, is productiechef van locatie Ysselsteyn (Paul Litjens) verantwoordelijk voor deze taak in Wanssum. Vanuit zijn vaste werkplek in Ysselsteyn kan Paul inloggen op het automatiseringssysteem in Wanssum en een gedeelte van zijn werkzaamheden op afstand uitvoeren. Jim Eijssen, werkzaam als onderhoudsmonteur op productielocatie Ysselsteyn, verzorgt ook het onderhoud op de locatie in Wanssum en lost indien nodig ook storingen op aan de installaties. Hugo Pelzer is onze operator in Wanssum. Hugo zorgt ervoor dat in Wanssum alle processen tijdens inname en verlading vlekkeloos verlopen.

Finetunen van de installatie

De afgelopen periode hebben we enkele kinderziektes ter plekke opgelost en de overige in rechtstreeks overleg tussen Ton van Paassen (projectmanager) en de leveranciers aangepakt. Momenteel zijn we de installatie aan het finetunen om zo spoedig mogelijk de dagelijkse processen volledig onbemand te laten draaien. De verlading van de vrachtwagens is al bijna zover en bij de scheepslossing is dit binnenkort ook mogelijk. We zijn daarmee aangekomen in de laatste optimalisatiefase waarna de grondstoffen op- en overslag volledig onbemand kan draaien.