Als uw kuiken kon kiezen...

Dan wil het graag gezond en vitaal willen leven. Geef uw kuiken een ‘kickstart’ door de juiste samenstelling van voeding. Combineer dit met een goede bewerking van grondstoffen en de basis voor een succesvolle ronde bij uw vleeskuikens is gelegd. Dit is de onderscheidende kracht van Vitelia.

Het belang van een goede start

De juiste voersamenstelling en bewerking zorgt voor een optimale beschikbaarheid van eiwitten in de grondstoffen. De keuze voor hoogwaardige grondstoffen, waaronder haver, zorgt voor een stevig darmpakket. Hierdoor krijgt uw kuiken een goede weerstand en de pluimveehouder een succesvolle ronde.

Scherpe voederconversie

Door de ontwikkeling van een stevig darmpakket in combinatie met het gebruik van vetrijke voeders realiseren we een scherpe voederconversie. De Vitelia korrel bevat meer energie waardoor het kuiken efficiënter omgaat met de voeders. Dit leidt tot:

  • Minder ballast in de darmen
  • Lage voetzoollaesiescores
  • Vitale kuikens

Onze werkwijze

De inzet van onze eigen diernutritionisten in de stallen zorgt voor korte lijnen en een hoge handelingssnelheid in de keuze van de juiste voersamenstellingen. Kennis en ervaringen worden met de pluimveehouder besproken en inzichtelijk gemaakt. De pluimveehouder wordt hierdoor ondersteunt in zijn management en de optimale ontwikkeling van het kuiken.

Innovatie

In samenwerking met enkele pluimveehouders heeft Vitelia Voeders de “Finse”-voeders ontwikkeld. Hierbij is gekeken hoe ingespeeld kan worden op de wensen van de vleeskuikenhouders. Door een transparante samenwerking zijn voeders ontwikkeld die een juiste invulling aan de behoefte van het kuiken geven. Dus als uw kuiken kon kiezen dan koos het voor Vitelia.

Bezorg uw kuiken de basis die het verdient. Een goed begin is immers het halve werk!