Aminograin

Aminograin is een product op basis van geplette gerst. De gerst heeft een behandeling ondergaan. Om de behandeling te voltooien dient het product twee weken ingekuild te worden. Dit zorgt ervoor dat het gehalte aan ruw eiwit (RE) in het product verhoogd wordt. De inkuilreactie leidt ook tot een stijging van de pH, dit geeft een bufferende werking.

Eigenschappen

Aminograin combineert een hoge energiewaarde met een RE-gehalte van 16%. Het heeft hierdoor vergelijkbare eigenschappen als een eiwitrijk krachtvoer. Het RE stijgt, zonder dat het fosforgehalte hoger wordt. Het hoge aandeel zetmeel in de gerst stimuleert de melkproductie. Aminograin kan een deel van dure eiwitrijke grondstoffen in het rantsoen vervangen. Nadat Aminograin is omgezet heeft het een pH-waarde tussen 8,5 en 9,5, dit zorgt voor een bufferende werking in de pens. Onderzoek op verschillende bedrijven laat een productiestijging en/of een besparing op de voerkosten zien.

Voordelen

  • Meer melk en melkeiwit
  • Vervanger van (dure) eiwitbronnen
  • Gunstige P/RE verhouding
  • Bevat zowel eiwit als energie
  • Lagere voerkosten
  • Werkt als pensbuffer

Gebruik

Aminograin past goed in rantsoenen met een redelijk aandeel maïs om de hoeveelheid RE aan te vullen. Ook past het goed bij graskuilen met een lagere VEM en RE. Door Aminograin te voeren hoeven minder eiwitrijke producten, zoals eiwitmix, soja en raap verstrekt te worden. Verstrek maximaal 4 kg Aminograin per koe per dag.

Verkrijgbaarheid

Bulk (vanaf 2 ton), los gestort (15 of 25 ton) en slurf (25 ton)

Meer voor informatie contact op met onze rundveespecialisten:

Ivo Coumans

06-48102255

Luc Alberti

06-57566809

Nick de Mulder 

06-83235780