Biggen

Vitelia Voeders heeft een zeer breed scala aan biggenvoeders, waarmee we tegenmoet kunnen komen aan de wensen en behoeften van de moderne varkenshouderij.

Prestarters: een goed begin is het halve werk!

Als zeugenhouder wilt u dat uw biggen optimaal presteren: vitale, uniforme biggen met een goede groei en hoge (darm)gezondheid. Een goede start in het kraamhok is van essentieel belang voor uw big. Een hoge voeropname begint in het kraamhok met goed verteerbare en smakelijke prestarters en speenvoeders van Vitelia! Hierdoor wennen de biggen aan vast voedsel en helpt het de ontwikkeling van het maag-darmkanaal. Vitelia heeft daarom de volgende producten ontwikkeld die uw biggen optimaal ondersteunen om uw bedrijfsdoelen te realiseren.

Speenvoeders; basis voor groei!

Vitelia speenvoeders zorgen voor een hoge darmgezondheid waardoor biggen vervolgens goed op het aansluitende biggenvoer door kunnen groeien. Onze op- en overslag in Wanssum zorgt voor een vooraf bekende voederwaarde en maakt het mogelijk dat we enkel de beste grondstoffen gebruiken voor onze biggenvoeders. Vitelia Voeders heeft drie nieuwe voerlijnen ontwikkeld. Elke voerlijn heeft zijn eigen specifieke kenmerken en is verkrijgbaar in de productvormen fijne kruimel, korte korrel en korrel.

Biggenvoeders: streven naar extra groei of darmgezondheid

Na het voeren van het Vitelia prespeenvoer en speenvoer is er op darmniveau een gezonde en veilige basis gelegd om door te schakelen naar één van de Vitelia biggenvoeders. Naar gelang de bedrijfssituatie kunt u de extra veiligheid doorzetten of streven naar extra groei.

Vitelia Melkpoeder: het best alternatief bij moederloze opfok

Uiteraard is er geen betere voeding voor de zeer jonge big dan de melk van de eigen moeder. Soms is dat echter niet mogelijk. Vitelia heeft daarom een melkpoeder ontwikkeld die uitermate geschikt is voor moederloze opfok of om bij te voeren bij de lacterende zeug. Uniek aan deze melkpoeder is dat er verschillende stammen prebiotica, een unieke samenstelling van diverse vetten, bloedplasma, melkproducten en extra vitamine A en D3 zijn toegevoegd. Vitelia melkpoeder is onbeperkt te verstrekken vanaf 2 dagen leeftijd tot 21 dagen leeftijd. Geen melk zo goed als die van de eigen moeder, maar bij (gedeeltelijke) afwezigheid Vitelia melkpoeder!

Bestellen of meer informatie?

Onze voeders en andere producten zijn eenvoudig te bestellen via Mijn Vitelia! Nog geen login? Vraag deze dan hier  aan. 

Wilt u weten hoe u de prestaties van uw biggen kunt verbeteren en wat ons assortiment biggenvoeders voor u te bieden heeft? Neem dan contact op met een van onze verkoopadviseurs.