Biggen

Vitelia Voeders heeft een zeer breed scala aan biggenvoeders. Met de gepatenteerde techniek Magi-Con® en Magi-Mill® kunnen we tegenmoet komen aan de wensen en behoeften van de moderne varkenshouderij. Alle biggenvoeders worden met behulp van deze twee technieken geproduceerd.

Diergezondheid

Ondersteuning van de darmgezondheid via het voer wordt steeds belangrijker. Dit stelt ons in staat om met steeds minder antibiotica de resultaten op een hoog niveau te houden. Een diercategorie waar dit een belangrijke rol speelt, zijn de gespeende biggen. Jonge dieren hebben een relatief hoge voeropnamecapaciteit. Na het spenen vindt er in de vertering een overgang plaats van melk naar vast voer.

Het is erg belangrijk om de darmen in deze overgang te ondersteunen. Een combinatie van voorvertering (Magi-Con) en een betere structuur in het voer (Magi-Mill) zorgt hiervoor. Vitelia Voeders noemt deze combinatie van technieken Magic Inside. Naast de technieken in de fabriek kiest Vitelia Voeders sinds de reductie van het antibiotica gebruik, met name in de speenvoeders, voor specifieke grondstoffen in de biggenvoeding die zorgen voor een verbeterde darmgezondheid die zich inmiddels bewezen heeft in de praktijk.

Wat past bij u?

Vitelia werkt met verschillende voerlijnen in biggenvoeders. Zo kunt u kiezen voor de voerlijn, die het beste bij uw bedrijf past. 

De Magic-speenvoeders zijn speciaal afgestemd op de moderne big. De voeders beschikken over specifieke grondstoffen die zorgen voor een verbeterde darmgezondheid. Een gezonde groei rondom het speenmoment staat hierbij centraal.

  • Magic Big Perfect 3 staat garant voor de laagste kostprijs! Dit voer is prima toe te passen op bedrijven waar de gezondheidsstatus en de voeropname optimaal is.
  • Magic Big Plus 3 geeft uw biggen een vlotte start. Dit voer is geschikt voor de meeste type biggen. Dit voer staat garant voor scherpe voerkosten per afgeleverde big.
  • Magic Big Plus 4 is een biggenvoer met nét dat beetje extra. Dit voer staat garant voor een goede groei en voederconversie.
  • Magic Big Plus 6 is een luxe biggenvoer met extra luxe grondstoffen. Dit voer zorgt voor extra getypeerde biggen welke een hoge groei realiseren.
  • De Prevent-voeders zorgen voor extra ondersteuning op darmgezondheid.
  • De Effect-voeders zijn speciaal gemaakt om naast ons assortiment biggenvoeders specifieke problemen bij biggen aan te pakken. 

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over deze voeders, neem dan contact met onze verkoopadviseurs op.