Kalkoenen

Vitelia Voeders is al vele jaren leverancier van kalkoenvoeders. We zijn actief in het begeleiden van bedrijven op dierniveau en met ontwikkelingsmogelijkheden. Ook draagt Vitelia Voeders de kalkoensector op diverse manieren een warm hart toe en dragen we duidelijk ons steentje bij om de sector gezond te houden.

Speerpunt van het assortiment is een combinatie van het goed gezond houden van de darmen en het realiseren van een optimale groei. Dit leidt tot een goede voederbenutting en een maximaal saldo. Vitelia maakt gebruik van grondstoffen, die deze speerpunten ten goede komen.

Techniek kalkoenvoeders

Door het gebruik van de vacuümcoater kan een vetrijk voer gevoerd worden met behoud van korrelkwaliteit. Hierdoor kan de korrel meer energie bevatten, wat zorgt voor een lage voederconversie. Door het efficiënte gebruik van voer zit er minder ballast en ontstaat er meer rust in de darm.

Vetrijke voeders zorgen voor energieke, vitale kalkoenen met een goede weerstand en lage voetzoolleasies-scores.

Kalkoenvoeders voor elke fase:

Startfase (Kalkoen Start-Kalkoen 1)

Deze smakelijke gemakkelijk verteerbare voeders zorgen voor een optimale start van uw kalkoenen. De nutriënten zijn uitgebalanceerd op een vloeiende overgang van nutriëntopname uit de dooier naar nutriëntopname uit vast voedsel. In deze periode is een goede en vooral constant voeropname erg belangrijk. Door een optimale en constante structuur aan te bieden, zorgt dit voor een zeer goede gewichtsontwikkeling, kort rond de norm, en een stevig darmpakket.

Middenfase (Kalkoen 2-3-4)

Tijdens deze periode ligt de focus op darmstabiliteit. Via de premix wordt extra geïnvesteerd in de ontwikkeling van het verenkleed. Door de juiste balans tussen optimale groei, verdere ontwikkeling van de darm en levergezondheid te creëren, wordt de basis gelegd om de kalkoen hierna optimaal te kunnen laten presteren.

Afmestfase (Kalkoen 5-6)

In deze fase wordt de maximale potentie uit de kalkoenen gehaald. In deze periode ligt de focus op efficiënte groei. Op deze manier worden hoge eindgewichten gecombineerd met op scherpe voederconversies.