Leghennen

Ons assortiment legvoeders is verdeeld in twee groepen, namelijk Green en Orange voeders. De Green-voeders zijn afgestemd op de behoefte van hennen met veel bewegingsvrijheid zoals scharrel-, volière- en Freilandhennen. De Orange-voeders zijn afgestemd op de behoefte van hennen bij klein volière-huisvestingssystemen.

Startvoeders

De Start-voeders van Vitelia geven een maximale ondersteuning aan uw hennen om de overgang vanuit opfok naar uw legbedrijf vloeiend te laten verlopen. Deze voeders ontlasten de lever en stimuleren de ontwikkeling van de hen, haar legpercentage en het eigewicht. De nadruk ligt op een goede vertering en voeropname. Dit zorgt voor een optimale start, een basisvoorwaarde voor vele vitale eieren.

Basic-voeders

Met Basic-voeders heeft u lagere voerkosten per kilogram ei. Voor legkoppels die gemakkelijk presteren, is een voer ontwikkeld om de kostprijs per leghen te drukken.

Tops

De Tops-voeders zorgen voor scherpe voerkosten en uitstekende eikwaliteit. Het zijn maïsrijke voeders, waar de nadruk op eikwaliteit ligt.

Bull

Met de Bull-voeders haalt u de maximale prestaties uit uw leghennen. Bull-voeders stimuleren de eimassa bij uw legkoppel en zijn vetrijke voeders die leververvetting voorkomen.

Magi-Mill-techniek

Alle pluimveevoeders worden gemaakt met onze unieke Magi-Mill-techniek. Magi-Mill is een combinatie van meng- en maaltechnieken, waarbij het mogelijk is per grondstof de ideale structuur te bepalen voor de voeders. Met deze techniek worden granen met de walsenstoel op maat geknipt, waardoor een betere structuur in het voer ontstaat.
Hierdoor ontstaat een uniform voer voor constante, hoge en scherpe prestaties van uw dieren.

Voer dat bij u past

Al onze voeders zijn ook verkrijgbaar in een non-gmo variant. Als u speciale wensen heeft, kunnen we ook gezamenlijk een legvoeder ontwikkelen afgestemd op uw koppel.
Als u zelf grondstoffen op bedrijfsniveau wilt toepassen, is Vitelia de kennisbron om samen met u hier het juiste kernvoeder voor samen te stellen.