Masterclass - Boeren met toekomst

Sinds 2013 organiseert Vitelia Voeders de masterclass 'Boeren met toekomst'. Wij zorgen voor een locatie, het podium en inspirerende gastsprekers. Ook in 2019 hebben we een inspirerend masterclass programma opgesteld.

Jong agrarisch talent kan gratis deelnemen aan de Vitelia masterclass bijeenkomsten op diverse locaties. Tijdens de masterclass vindt er proactief kennisdeling plaats. Inzichten en innovaties worden tijdens en na de masterclass actief met elkaar besproken. Op deze wijze probeert Vitelia en haar partners de deelnemers te enthousiasmeren en duurzaam te behouden voor onze sector.

Voor wie?

De masterclass bijeenkomsten zijn bedoeld voor jonge agrarische talenten en professionals in de leeftijd van 16 tot 30 jaar. 

Programma 2019 


Dinsdag 22 januari 2019 | 20.00 - 22.00 uur

Locatie: RBC 'De Oelderse Halte' (Google Maps Routebeschrijving)
Diersector(en): Alle sectoren

Masterclass thema: New Generation Nutrition is gespecialiseerd in het coachen van ondernemers die een insectenkwekerij willen beginnen. 

Gastspreekster: Marian Peters gaat in op de vele uitdagingen die horen bij het starten van een insectenkwekerij.


Dinsdag 5 februari 2019 | 17.00 - 20.00 uur

Locatie: Kuijpers Kip (Google Maps Routebeschrijving)
Diersector(en): Pluimvee

Masterclass thema: De bouw van een innovatief vleeskuikenbedrijf is een intensief en bijzonder traject. Tijdens deze masterclass zijn we te gast bij familie Kuijpers uit Grubbenvorst. Zij zijn volop bezig met de bouw van hun innovatieve vleeskuikenbedrijf, genaamd Kloeke Kip. Het (bouw)project staat volop in de steigers en we mogen op locatie van de ondernemer zelf alle ins- en outs vernemen.

Gastspreker: Jan Kuijpers eigenaar/ondernemer achter Kloeke Kip.


Dinsdag 5 februari 2019 | 20.00 - 22.00 uur

Locatie: RBC 'De Oelderse Halte' (Google Maps Routebeschrijving)
Diersector(en): Rundveehouderij

Masterclass thema: Low Stress Stockmanship. Als je antwoorden wil op de volgende vragen dan mag je deze masterclass niet missen! Hoe ervaren koeien/rundvee de wereld? Waarom gedragen ze zich op een bepaalde manier? Hoe kunnen wij er in de dagelijkse praktijk ons voordeel mee doen?

Gastspreker: Ronald Rongen legt uit vanuit de praktijk en voor de praktijk, met handige wetenswaardigheden, tips en trucs die je direct zelf op je rundveebedrijf kunt toepassen.


Dinsdag 5 februari 2019 | 20.00 - 22.00 uur

Locatie: RBC 'De Oelderse Halte' (Google Maps Routebeschrijving)
Diersector(en): Varkens

Masterclass thema: Topigs Norsvin is een van de grootste fokkerijorganisaties in de wereld. Tijdens deze masterclass avond zal Topigs Norsvin verder ingaan op de genetica, de fokdoelen en actuele zaken in de markt op gebied van fokkerij.

Gastspreker: Nog nader te bepalen


Dinsdag 19 februari 2019 | 20.00 - 22.00 uur

Locatie: RBC 'De Oelderse Halte' (Google Maps Routebeschrijving)
Diersector(en): Alle sectoren

Masterclass thema: Wat zijn de belangrijkste competenties van een goede agrarische ondernemer? Wat komt er kijken bij een bedrijfsovername? Hoe ziet de toekomst van de agrarische sector eruit? Twee specialisten van ABN Amro zoomen in op deze thema's

Gastspreker: Robert Stienen en Ilse Verhoijsen - ABN Amro

 

Programma 2020 (volgt t.z.t.)