Maxammon grain Gerst

Maxammon grain Gerst is een product op basis van geplette gerst. De gerst heeft een behandeling ondergaan. Dit in combinatie met het inkuilen zorgt ervoor dat het gehalte aan ruw eiwit (RE) in het product verhoogd wordt. De inkuilreactie leidt ook tot een stijging van de pH, dit geeft een bufferende werking.

Eigenschappen

Maxammon grain Gerst combineert een hoge energiewaarde met een RE-gehalte van 16%. Het heeft hierdoor vergelijkbare eigenschappen als een eiwitrijk krachtvoer. Het RE stijgt, zonder dat het fosforgehalte hoger wordt. Het hoge aandeel zetmeel in de gerst stimuleert de melkproductie. Maxammon grain kan een deel van dure eiwitrijke grondstoffen in het rantsoen vervangen. Nadat Maxammon grain Gerst is omgezet heeft het een pH-waarde tussen 8,5 en 9,5, dit zorgt voor een
bufferende werking in de pens. Onderzoek op verschillende bedrijven laat een productiestijging en/of een besparing op de
voerkosten zien.

Gebruik

Maxammon grain Gerst past goed in rantsoenen met een redelijk aandeel mais om de hoeveelheid RE aan te vullen. Ook past het goed bij graskuilen met een lagere VEM en RE. Door Maxammon grain te voeren hoeft minder eiwitrijke producten, zoals eiwitmix, soja, raap, verstrekt te worden. Verstrek maximaal 4 kg Maxammon grain Gerst per koe per dag.

Geur

Door de reactie van de gerst met de toevoegmiddelen ontstaat er een reactie waarbij een scherpe geur vrijkomt. Deze scherpe geur zit na de conservering in het product en is goed te ruiken.
De voeropname van de koeien is erg goed, dit geldt ook bij het los voeren van Maxammon grain Gerst.

Verkrijgbaarheid

Bulk (vanaf 2 ton), los gestort (15 of 25 ton) en slurf (25 ton)

Meer voor informatie contact op met onze rundveespecialisten:

Luc Alberti

06-57566809

Jacco Camps (vleesvee)

06-12416492

Bart Peer

06-19620094

Joep van Rijt

06-23574726