Donderdag 14 november 2019 in Vitelia Voeders

Benchmarking wordt eenvoudiger!

Vitelia Voeders heeft in samenwerking met software-leverancier Agrovision een maandelijks rapportage instrument ontwikkeld vanuit het programma PigVision. Een directe meerwaarde voor klanten van Vitelia die met behulp van benchmarking hun onderneming verder willen optimaliseren.

Betere maandelijkse monitoring van uw bedrijfsresultaten.

Dit maandelijks rapportage instrument ontwikkeld vanuit het programma PigVision is een grote stap voorwaarts in bedrijfsmonitoring. De hoge mate van automatisering en het maandelijks karakter maakt deze aanpak interessant voor Vitelia klanten

Vergelijken van bedrijfsresultaten met die van uw collega-varkenshouders (benchmarking) is een goede manier om scherp te blijven en helpt bedrijfsblindheid te voorkomen.
Voorheen werkte Vitelia 1 of 2x per jaar een dergelijke vergelijking uit. Deze rapportage was een arbeidsintensief proces wat de nodige investering van meerdere medewerkers kostte.
Tijd die we over het algemeen liever in effectieve bedrijfsbegeleiding steken.

Daarom heeft Vitelia het initiatief genomen om in samenwerking met software-leverancier Agrovision een opzet te maken voor een maandelijkse vergelijking via het programma PigVision.

De hoge mate van automatisering en het maandelijks karakter maakt deze aanpak interessant voor Vitelia klanten.

In het systeem worden de administraties telkens op de 20e dag van de maand ingestuurd naar PigVision. Op de 21e van de maand wordt geautomatiseerde bedrijfsvergelijking uitgewerkt en een terugkoppeling naar de deelnemers en het Vitelia varkenshouderijteam verzonden.
Het resultaat: Een periodiek en actueel beeld van uw onderneming waardoor maandelijks bijsturen eenvoudiger en doeltreffender wordt. 

De terugkoppeling naar Vitelia omvat de data van alle deelnemende varkenshouders en de terugkoppeling naar de individuele deelnemer bestaat uit alle gegevens van de deelnemer zelf, voorzien van heldere verdiepende grafieken. Tijdens het bedrijfsbezoek van de Vitelia verkoopadviseur kan eenvoudig worden gebenchmarkt met uw data en die van overige deelnemers. Immers geldt ook in de varkenssector steeds meer 'meten is weten'.

Wilt u meedoen of heeft u behoefte aan meer informatie? Neem contact met een van onze verkoopadviseurs.