Woensdag 31 mei 2023 in Vitelia Voeders

KO(E)DE-ROOD: Hittestress op komst!

De zomer staat op punt van beginnen en daarmee stijgt de kans op tropische temperaturen! Voor uw koeien betekent dit hittestress. Door uw voerstrategie hierop aan te passen, kunt u kostbare verliezen op het gebied van productie- en gezondheid voorkomen. Dan wordt het pas écht genieten van het zomerse weer!

Diamond V – Voor meer stabiliteit tijdens hittestress

Een koe kan haar lichaamswarmte op warme dagen moeilijk kwijt raken. Tijdens hittestress zal een koe in verhouding meer staan, meer rondhangen bij de waterbak en minder liggen en vreten. De totale droge stof zal op hete dagen zakken. Dit resulteert in een negatieve energiebalans, maar ook een grote kans op een scheve verhouding van het ruwvoer en krachtvoer. Door de pens op deze stressmomenten te ondersteunen en in balans te houden zullen uw koeien beter blijven presteren.

Diamond V stimuleert de melkzuur afbrekende bacteriën. Daardoor wordt het melkzuur sneller omgezet naar propionzuur en uiteindelijk melk en is de kans op pensverzuring kleiner door een lagere zuurophoping in de pens. Door een stabiele pensfermentatie is de koe beter in staat wisselingen en stress momenten te overwinnen. Diamond V is hét enige volledig gefermenteerde gistproduct dat aantoonbaar helpt om uw koeien beter te laten presteren door een hogere voeropname.

Risico op leaky gut

Tijdens hittestress is er ook een toenemend risico op een lekkende darm (leaky gut). Tijdens een stress situatie gaan de darmcellen verder uit elkaar en wordt de kans voor indringers in de bloedbaan groter! Diamond V ondersteunt de darmgezondheid, waardoor deze tijdens hittestress minder last heeft van een lekkende darm.

Onderzoeken tijdens hittestress tonen aan dat Diamond V een succesvol werkend product is tijdens de warme periodes. Van de 10 onderzoeken die gedaan zijn, was Diamond V 10 keer succesvol in het gezond houden van de koeien en het ondersteunen van de melkproductie.

Een stabiele pensfermentatie is altijd belangrijk, maar bij hitte net nog wat belangrijker. Voer daarom in de zomer maanden Diamond V voor de beste ondersteuning van uw koeien.