Donderdag 8 augustus 2019 in Vitelia Voeders

Nieuwe vloeistoftanks voor productielocatie Ysselsteyn

Bij de mengvoer productie locatie in Ysselsteyn heeft Vitelia Voeders sinds kort de beschikking over 2 bijzondere en nieuwe vloeistoftanks. Maar wat is de meerwaarde van deze blinkende reuzen?

Op alle fronten heeft Vitelia het vizier gericht op de toekomst. Daarbij wordt geluisterd naar zowel de wensen van onze afnemers alsook die van onze eigen specialisten. Een mooi voorbeeld hiervan zijn de twee nieuwe vloeistoftanks die afgelopen maand werden geplaatst op het binnenterrein van de voerfabriek in Ysselsteyn. De tanks, die aan het begin van de zomer in gebruik zijn genomen, bieden elk een opslagcapaciteit van veertig kuub. Mede door de omvang kunnen de grondstoffen die in deze tanks opgeslagen worden tegen een scherper tarief aangekocht worden.

De realisatie van dit project lag in handen van IVS Dosing Technology. Het bedrijf uit Veghel is gespecialiseerd in het adviseren, ontwerpen en leveren van vloeistof doseertechnologie. Zij zorgden ook voor de isolatie van de tanks. Een van deze tanks zal gebruikt worden voor vloeistoffen die te allen tijde een bepaalde minimumtemperatuur moeten hebben om stolling tegen te gaan.

De voerspecialisten van Vitelia Voeders zien met de plaatsing van de twee tanks een wens in vervulling gaan. Zij zagen al langere tijd positieve effecten bij pluimvee wanneer specifieke oliën toegevoegd worden aan de voersamenstelling. Naast het bedienen van de GMO-markt heeft Vitelia Voeders nu ook de mogelijkheid om op grote schaal NON-GMO oliën in te zetten. Daarmee is het vanaf heden ook voor de NON-GMO markt mogelijk om met voersamenstellingen eigewichten sterk te stimuleren.

Door plaatsing en ingebruikname van de opslagtanks kan Vitelia beter inspelen op de wensen van de afnemers en eindproducten tegen de scherpst mogelijke tarieven aanbieden. Ook aan de toekomst is gedacht. Daar waar nu twee tanks zijn geplaatst is bij de capaciteit van de lekbak al rekening gehouden met eventuele uitbreiding. Deze is geschikt voor acht tot tien opslagtanks.