Donderdag 22 oktober 2020 in Vitelia Voeders

Presteer juist nu optimaal met uw koeien en bedrijf!

We merken dat de melkprijs, gezien de coronacrisis, nog steeds onzeker is. Prijzen bij de melkfabrieken zijn vanaf juni stabiel of laten een kleine stijging zien. Toch zijn de melkprijzen gemiddeld nog steeds lager dan de afgelopen drie jaren in deze periode.

Ook al zou de melkprijs doorstijgen, voor de komende maanden is het maar de vraag of het negatieve prijsverschil met vorig jaar goedgemaakt wordt. De crisis blijft ook een sterk negatief effect houden op de prijzen voor slachtkoeien en kalveren. Daarbij komt dat een aantal ondernemers dit jaar kampte met het derde droge jaar op rij. Op een aantal bedrijven heeft dit als gevolg dat er een ruwvoertekort ontstaat, wat betekent dat er ruwvoer aangekocht moet worden.

Daarom werken wij met het Vitelia Totaalplan en gaan we nét dat stapje verder als concullega’s. 

Voormelde constateringen maken daarom dat het juist nu belangrijk is om optimaal te presteren met uw dieren en bedrijf. Ieder rundveebedrijf is uniek met zijn bedrijfsspecifieke kenmerken. Daarom werken wij met het Vitelia Totaalplan en gaan we nét dat stapje verder als concullega’s. Wij richten ons op een zeer bedrijfsspecifieke aanpak voor iedere klant. Het gezamenlijke doel is om op lange termijn optimaal te presteren met uw dieren en een hoger rendement te verwezenlijken voor uw bedrijf.

Om met uw bedrijf optimaal te kunnen scoren is het belangrijk om uw doelen inzichtelijk te maken. Hiervoor brengt Vitelia gefaseerd met u de volgende aandachtspunten in kaart:

  • Welke korte en lange termijn doelen heeft u voor ogen?

  • Onder welke voorwaarden wilt u die bereiken?

  • Wat past daarbij optimaal bij uw manier van ondernemen?

Nadat deze kernwaarden inzichtelijk zijn gemaakt, gaan wij op uw bedrijf aan de slag met de gedetailleerde bedrijfscheck. Zij brengen aan de hand van een handige scorelijst uw bedrijf in kaart. Deze bedrijfscheck geeft u en ons een duidelijk beeld van de mogelijke verbeterpunten. In gezamenlijk overleg ontwikkelen wij het plan van aanpak. De nazorg met doorlopende monitoring speelt hierbij een belangrijke rol. In dit totaalplan wordt snel duidelijk welke verbeterpunten er op uw rundveebedrijf mogelijk zijn op het gebied van voer, kennis en advies. Met het Vitelia Totaalplan brengen we het verborgen rendement op uw bedrijf in beeld.

Wilt u meer weten over het Vitelia Totaalplan neem dan contact met ons op.