Zondag 4 augustus 2019 in Vitelia Voeders

Het juiste stalmanagement maakt voer voordeliger!

Geen enkele varkenshouder is hetzelfde, en daarbij is zijn bedrijf ook anders dan dat van anderen. Zo zijn er looplijnen, wensen en doelstellingen van de veehouder, de genetica op het bedrijf en specifieke personele invulling. Maar los van deze variabelen zijn er ook overeenkomstige uitgangspunten die voor iedere varkenshouder gelijk zijn.

De kracht van verkoopadviseur Paul Steenbekkers

Per bedrijf zijn er altijd gegeven feiten waar advies op gebaseerd moet worden. Los van de verschillen zijn er ook veel overeenkomstige uitgangspunten die voor iedere varkenshouder gelijk zijn. Om te beginnen, de geboorte van een kwaliteitsbig of zorgdragen voor een minimale speendip, maar ook het maximaliseren van tijdsbesparing door efficiënt werken een basisbehoefte. 

Daarvoor is goed voer uiteraard een eerste vereiste, maar zéker niet de enige!
Management is evenzo belangrijk, zo niet belangrijker. Bij het juiste stalmanagement is het vaak zelfs zo dat voer aangepast kan worden naar een eenvoudigere, minder luxe, en dus vaak voordeligere samenstelling.

Met zijn eigen ervaringen uit het verleden, als bedrijfsleider op grote zeugenbedrijven, is het advies van Paul aan de varkenshouder er primair op gericht om over de volledige breedte van een varkenshouderij de beschikbare kwaliteit uit het varken te halen, met een directe focus op management, efficiëntie, tijd- en kostenbesparing.
De rode draad in de cv van Paul Steenbekkers is leidinggeven, organiseren en plannen. Deze kwaliteit en filosofie past hij direct toe op de varkenshouders die met hem in gesprek raken.

We zijn uit het oog verloren dat het veel gemakkelijker kan 

Paul zet iedere varkenshouder in zijn kracht door het geven van advies over het versimpelen van de werkzaamheden. Bij veel ondernemers zijn er in de loop der jaren ongemerkt factoren aan werkzaamheden toegevoegd. Daarbij wordt dan onbewust uit het oog verloren dat het vaak ook gemakkelijker kan.
De meeste werkzaamheden moeten in de basis door iedere medewerker in de organisatie kunnen worden uitgevoerd, die daardoor altijd het beste resultaat geven richting het te stellen doel.
Het vertrekpunt is de inzet van een standaardvoer, omdat de dieren daarna ‘vertellen’ welke kant de varkenshouder in zijn management op moet wat betreft de aanpak van de gewenste of ongewenste reacties die de dieren laten zien. Een benadering die vraagt om een hoge mate van betrokkenheid door klant én adviseur, vooral in het begin.

Paul is in die fase zowel op een doordeweekse dag als in het weekend zeer actief aanwezig in de stal. Daarbij kan hij zijn ideeën meteen delen met de varkenshouder en zijn personeel. Een intensieve samenwerking die zorgt voor wederzijds vertrouwen in het maatwerkadvies, omdat de veehouder, verzorger en adviseur van elkaar weten waar men het over heeft en hoe men dingen waarneemt en ervaart.

Heeft u interesse in de expertise van Paul Steenbekkers voor verbeteringen in uw stal?

Neem vrijblijvend contact met ons op en maak een afspraak met Paul of een van onze andere verkoopadviseurs en of nutritionisten.