Maandag 6 november 2017 in Vitelia Voeders

Uitbreiding met gloednieuwe voederlijn voor legkippen

Vitelia Voeders heeft haar huidige legkippen assortiment uitgebreid met een gloednieuwe voederlijn genaamd de Opti-lijn. Hieronder leggen we u graag uit wat de reden voor deze uitbreiding is.

De basis van ons diervoederassortiment is de behoefte van het dier en de bijbehorende wensen van de pluimveehouder en de markt. Beide zijn frequent aan verandering onderhevig. Verreweg de grootste verandering in de afgelopen periode is het opzetten van koppels met hele snavels door de aanstaande dierwelzijnsregelgeving.

De kip evolueert mee

Een kip is elk jaar weer in staat om efficiënter eimassa te produceren, wat logischerwijs een verschuiving in de nutriëntenbehoefte tot gevolg heeft. Om de gevolgen hiervan voor de behoefte van een kip vast te kunnen stellen, heeft Vitelia Voeders dit aan de kippen gevraagd  :)  in een speciaal hiervoor ingerichte stal.

Een kip is elk jaar weer in staat om efficiënter eimassa te produceren.

Proefresultaten

Bij een koppel hennen met hele snavels is de helft gevoerd met een reguliere energie/eiwitverhouding en de andere helft met een hogere verhouding richting eiwit. Het voer met de nieuwe verhouding gaf op 53 weken cumulatief een hoger saldo van circa € 0,30 per kip. In onze ogen een goede reden om het huidige assortiment uit te breiden met onze nieuwe lijn. Per heden zijn deze Opti-lijn voeders zowel als regulier en NON GMO vorm te verkrijgen.

Interesse…? 

Vraag ernaar bij onze pluimvee verkoopadviseurs.