Woensdag 3 juni 2020 in Vitelia Voeders

Hoge waardering voor Vitelia in Voermonitor onderzoek

In april jl. vond voor de vierde keer in de historie het onafhankelijk landelijk voermonitor onderzoek onder veehouders plaats. Met dit onderzoek beoordeelden 1.648 veehouders in Nederland hun belangrijkste mengvoerleverancier waaronder Vitelia.

Het onafhankelijke Voermonitor onderzoek wordt opnieuw uitgevoerd door Geelen Consultancy.

“Het geeft mij een buitengewoon goed gevoel dat de Voermonitor bevestigt dat Vitelia de meest authentieke en toonaangevende mengvoercoöperatie is met het klantenbestand die ze verdient. Klanten die waarde hechten aan betrouwbaarheid, transparantie en rendement. Én klanten die graag samenwerken en daarbij adviezen van onze adviseurs hoog in het vaandel hebben,” aldus Edward Smedts commercieel manager bij Vitelia Voeders.

Klanten die waarde hechten aan betrouwbaarheid, transparantie en rendement. 

Waarom zijn veehouders klant bij Vitelia?

De drie belangrijkste redenen voor veehouders om klant te zijn bij Vitelia zijn achtereenvolgens bedrijfsbegeleiding, vertrouwen en prijs van het voer. Wat verder opvalt uit het onderzoek is dat Vitelia klanten opvallend vaak ‘technische bedrijfsresultaten’ kiezen als reden om klant te zijn in vergelijking met klanten bij concurrenten. Op dit onderdeel scoort Vitelia bijna 10% beter dan andere voerleveranciers.
Maar ook de ‘financiële bedrijfsresultaten’ zijn een belangrijke reden om zaken te doen met Vitelia, zo blijkt uit het onderzoek.
Dit resultaat sluit mooi aan bij de eigen visie van Vitelia, aangezien zij beide thema’s veelvuldig met elkaar verbinden. Vitelia scoort hierbij zelfs >10% hoger dan overige mengvoerconcurrenten.

Waarover is de klant het meest tevreden?

In de tevredenheidsindex behaalt Vitelia op vrijwel alle gevraagde onderdelen een hogere waardering dan álle overige Nederlandse mengvoerleveranciers.
Vitelia klanten benoemen daarbij de openheid in voersamenstellingen als belangrijkste reden voor hun hoge mate van tevredenheid. Daarnaast blijken ook aspecten als meedenken over ontwikkeling van het bedrijf en de hoge klantvriendelijkheid van onze medewerkers belangrijk in de normering van tevredenheid over Vitelia.

Overige bijzonderheden uit het onderzoek.

In vergelijking met concurrenten kreeg Vitelia ook op het onderdeel 'Samenwerking met de dierenarts' een hoge waardering. Blijkbaar zijn de meeste klanten bijzonder tevreden over de synergie tussen dierenarts en Vitelia.

Volgens het onderzoek bepaalt ruim 50% van de Vitelia klanten zijn/haar keuze voor voerleverancier mede op basis van gesprekken en ervaringen van collega veehouders of studieclubs. De kracht van het netwerk en mond-tot-mond reclame is daarmee bij Vitelia klanten ruim 20% hoger dan bij niet Vitelia klanten.

Verbeterpunten

Uit het onderzoek blijkt dat de zakgoedservice en bestelopties bij Vitelia relatief onbekend zijn voor onze klanten. We hopen hier met de komst van ons splinternieuwe online bestelportaal per 1 juli sterk op te kunnen verbeteren. Ten slotte blijkt uit de reacties van Vitelia klanten dat de coöperatie moet blijven focussen op het klantvertrouwen in Vitelia als zijn toekomstige mengvoerleverancier.