Donderdag 5 mei 2022 in Vitelia Voeders

Welke landbouwfolie heb ik nodig?

Vergeet niet om tijdig de landbouwfolie voor het inkuilen van de eerste snede te bestellen. Belangrijk bij een goede conservering van het ruwvoer is dat de kuil snel stabiel wordt. Hiervoor is van belang dat zo min mogelijk zuurstof aanwezig is in de kuil. Waar moet u op letten bij de juiste keuze voor landbouwfolie?

Zandlaag

Wanneer er een zandlaag op de kuil komt zorgt dit voor een zuurstofdichte laag op de kuil.

Bij deze toepassing voldoet een goede standaard landbouwfolie. Megaleen 150 is een folie die bestaat uit 3 lagen plastic. De buitenste 2 lagen zijn nieuwe plastic van goede kwaliteit, de binnenste laag is regeneraat plastic. Wens je een dikke landbouwfolie dan kun je voor je Megaleen 200 kiezen. Deze bestaat uit dezelfde grondstoffen als de eerder genoemde, maar is iets dikker.

Geen zandlaag

Wanneer er geen zandlaag op de kuil komt is het belangrijk om voor een landbouwfolie te kiezen die minder zuurstof doorlaat.

De Megaflex landbouwfolie is zeer flexibel en extra sterk. Deze zwart/witte folie bestaat uit drie lagen. De witte buitenzijde zorgt ervoor dat de folie en daarmee de toplaag van de kuil, koeler blijft. Het topsegment met de hoogste zuurstofdichtheid, de hoogste trekkracht en rek is de 5-laagse MegaplastPower landbouwfolie. Één laag van de MegaplastPower bestaat uit metalloceen. Deze grondstof zorgt voor de hoge trekkracht en rek. De MegaplastPower is: Extra taai en lichter in gebruik dan de standaard landbouwfolie, en heeft een hoge gasdichtheid

Onderfolie is een dun transparante folie welke zich goed vastzuigt aan het ruwvoer. Hierdoor wordt er direct na het plaatsen weinig zuurstof doorgelaten. Voor extra gebruiksgemak is er de Megacombi beschikbaar. Deze combineert de MegaplastPower en onderfolie op één rol.

Folie

aantal lagen

Dikte

Megaleen 150 3, waarvan de middelste gerecycled 0,150 mm
Megaleen 200 3, waarvan de middelste gerecycled 0,200 mm
Megaflex 3 0,120 mm
MegaplastPower 5 0,135 mm