Sodagrain

Sodagrain, ook wel ontsloten tarwe genoemd, wordt gemaakt door de grondstof tarwe te ontsluiten met natronloog, dat in het product omgezet wordt in natriumbicarbonaat. Door deze specifieke bewerking is het zetmeel verteerbaar zonder de korrel te pletten of te malen. De voedingswaarde wordt zo optimaal benut.

Eigenschappen

Sodagrain heeft een hoog aandeel zetmeel. De ontsloten tarwe bevat ongeveer 600 gram zetmeel per kilogram droge stof waarvan 250 gram bestendig zetmeel. Met Sodagrain komen veel glucogene nutriënten vrij. De koe kan die omzetten in glucose en vervolgens in lactose, melk en melkeiwit. De energie in Sodagrain stimuleert de vorming van microbieel eiwit en daarmee de realisatie van melkeiwit. Het natronloog waarmee de tarwe behandeld wordt, wordt in het product omgezet in natriumbicarbonaat. Dit zorgt ervoor dat Sodagrain een hoge pH heeft. Hierdoor werkt het bufferend in de pens van de koe. Dit resulteert in een rustige vertering.

Voordelen

  • Meer melk en melkeiwit
  • Een rustige vertering
  • Extra energievoorziening
  • Werkt als pensbuffer

Gebruik

Sodagrain past vooral goed in gemengde rantsoenen waar extra energie gebruikt kan worden. Ook kan het ingezet worden om het aandeel snijmais of energierijke krachtvoeders in het rantsoen te verlagen. Door de rustige fermentatie is het mogelijk om grotere hoeveelheden te voeren.

Verkrijgbaarheid

Los gestort (15 of 25 ton) en slurf (25 ton)

Meer voor informatie contact op met onze rundveespecialisten:

Luc Alberti

06-57566809

Jacco Camps (vleesvee)

06-12416492

Bart Peer

06-19620094

Joep van Rijt

06-23574726