Vleesvarkens

Vitelia Voeders heeft een zeer breed scala aan vleesvarkensvoeders. Met de gepatenteerde technieken Magi-Con en Magi-Mill kunnen we tegemoet komen aan de wensen van de moderne varkenshouderij.

Diergezondheid

Ondersteuning van de darmgezondheid via het voer wordt steeds belangrijker, vooral in de diercategorie gespeende biggen. Door ondersteuning van de darmgezondheid te stimuleren is het mogelijk met steeds minder antibiotica de resultaten op een hoog niveau te houden.

Jonge dieren hebben een relatief hoge voeropnamecapaciteit. Na het spenen vindt er in de vertering een overgang plaats van melk naar vast voer. Het is erg belangrijk om de darmen in deze overgang te ondersteunen. Een combinatie van voorvertering (Magi-Con) en een betere structuur in het voer (Magi-Mill) zorgt hiervoor. Vitelia Voeders noemt deze combinatie van technieken Magic Inside.

Magic Inside, extra weerstand voor een gezonde start

Een goede darmgezondheid is de basis voor goede technische resultaten. Een verminderde darmgezondheid gaat vaak gepaard met andere gezondheidsproblemen. Deze kunnen leiden tot verminderde groei, hogere EW-conversie en een verhoogde uitval. Vitelia Voeders legt, met het unieke Magic Inside voer, in de opstartfase de basis voor gezondere vleesvarkens.

Wat past bij u?

Vitelia werkt met verschillende voerlijnen in vleesvarkensvoeders. Zo kunt u kiezen voor de voerlijn die het beste bij uw bedrijf past.

  • Perfect-voeders van Vitelia staan garant voor de laagste kostprijs. Ze zijn prima toe te passen op bedrijven waar de gezondheidsstatus optimaal is.
  • De Plus-voeders van Vitelia geven uw vleesvarken een vlotte start! Met een verhoogd aminozuurpatroon zijn ze geschikt voor de meeste typen vleesvarkens. Plus-voeders staan garant voor scherpe voerkosten per kilogram groei.
  • Power-voeders bevatten een zeer luxe grondstofpatroon. Door de hoge aminozuurgehaltes zijn deze voeders bij uitstek geschikt voor vleesrijke vleesvarkens. Power-voeders zorgen voor een maximale spieraanzet.
  • De Prestige-voeders zijn ontwikkeld voor een optimale prestatie. Deze voeders bevatten excellente grondstoffen en hebben een zeer luxe verhouding tussen aminozuren en energie. Door deze uitgekiende combinatie kunnen uw vleesvarkens maximaal presteren.
  • De Magic-voeders waarborgen een optimale darmgezondheid. Door toepassing van de Magi-Con en Magi-Mill technieken zijn dit uitgekiende gezondheidsvoeders.
  • Magi-MaXX-voeders zijn zeer geconcentreerd en zorgen voor een maximale groei en lage voederconversie. Door toepassing van de Magi-Con- en Magi-Mill-technieken zijn dit zeer luxe voeders voor maximale prestaties bij uw vleesvarkens.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over deze voeders, neem dan vrijblijvend contact op met een van onze verkoopadviseurs.