Feed Design Lab

Het Feed Design Lab (FDL) is opgericht met Vitelia Voeders als één van de initiatiefnemers. In het FDL verricht Vitelia Voeders jaarlijks meerdere proeven met de nieuwste apparaten in de mengvoedertechnologie.

Een uniek en innovatief instituut

De belangrijkste activiteiten van Feed Design Lab zijn het verhuren van de proeffabriek, het verzorgen van trainingen en het ontwikkelen van projecten. Feed Design Lab is hierin uniek: nergens in Europa vinden onderzoek, de productie van proefvoeders en opleiding in hetzelfde instituut plaats. We kunnen ons bedrijf opsplitsen in drie ‘Business units’, namelijk: Faciliteiten, Projecten en Educatie.
Al deze activiteiten komen in de praktijk tot uitdrukking in ons ‘innovatieprogramma’ wat bestaat uit vier programmalijnen.
Deze lijnen zijn:

  • Alternatieve grondstoffen
  • Nieuwe technologie
  • Gezondheid & welzijn
  • Efficiëntie & milieu

Feed Design Lab is hét onderzoek- & educatiecentrum voor innovatie & verduurzaming van de diervoerindustrie.

Een duurzame diervoederindustrie realiseren

Feed Design Lab is jong en ambitieus. In 2013 werd duidelijk waartoe we in staat zijn, toen binnen een jaar tijd de proeffabriek gerealiseerd werd en de officiële opening van Feed Design Lab in 2014 een feit was. Voor vele belangstellenden een indrukwekkende prestatie, voor ons ‘slechts’ het begin van iets groots. De ambities van Feed Design Lab gaan namelijk veel verder. Zo staan onder andere een uitbreiding van de faciliteiten, opleidingen en het innovatieprogramma in onze toekomstvisie. Dit alles draagt bij aan onze missie om tot een duurzame diervoederindustrie te komen.