Wij zijn Vitelia Voeders

Liefde voor het vak, gedrevenheid en passie voor de dieren verbindt Vitelia Voeders en haar klanten. Van oudsher is Vitelia Voeders geworteld in Noord-Limburg en een klein deel van Noord-Brabant.

Producent van voeders

Wij zijn een bedrijf dat voeders produceert en verkoopt voor kippen, varkens en koeien. Voer is van onschatbare waarde voor de gezondheid van dieren en heeft veel invloed op de smaak en samenstelling van melk, eieren en vlees. Het is voor u als veehouder of consument dus heel belangrijk hoe wij het voeder produceren.
Daarom maken wij diervoeders die precies aansluiten bij de behoeften van de dieren in elke fase van hun leven. Voor een piepklein kuikentje maken we het voer fijn als meel, terwijl een volwassen kip juist grove stukjes maïs en tarwe krijgt om lekker te pikken tijdens het scharrelen.

Grondstoffen uit Europa en Amerika

De grondstoffen zoals maïs en tarwe voor onze voeders komen grotendeels uit landen zoals Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. Een klein deel van de grondstoffen, met name soja, komt uit Zuid- en Noord-Amerika. Naast deze grondstoffen verwerken we veel reststromen van de humane voeding, zoals tarwegries (datgene wat overblijft nadat de bloem uit de tarwekorrel gehaald is) en broodmeel (brood uit de schappen van de supermarkt dat gedroogd wordt).

Hoe worden onze voeders geproduceerd?

Sinds jaar en dag produceren onze moderne fabrieken in Oirlo en Ysselsteyn voeders in harmonie en rekening houdend met het omliggende dorp. Per jaar verkopen we ruim 450.000 ton voeders en grondstoffen. Dat zijn maar liefst meer dan 13.500 bulkwagens! Onze diervoeders vormen het dagelijkse menu voor de kippen, koeien en varkens die hier elke dag van mogen genieten. 

Vitelia Voeders is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging Diervoederindustrie (Nevedi). Nevedi maakte een mooie animatiefilm, waar duidelijk wordt uitgelegd wat mengvoederproducenten doen. 

Kennismakingsfilm Vitelia Voeders